Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Igor Dobrovolski a devenit noul antrenor al clubului de fotbal “Veris”

31 oct. 2013,, 14:45   Sport
3753 0
Foto: sports.md
Noul antrenor al clubului de fotbal din Moldova "Veris" a devenit Igor Dobrovolski - maestru emerit al sportului din fosta URSS.

Antrenorul proaspăt ales a declarat joi, la conferinţa de presă la Agenţia "INFOTAG" că “Veris” nu a fost primul club care i-a propus să fie antrenor. Pînă acum, Dobrovolski a fost invitat să antreneze echipe din Rusia, Ucraina, Kazahstan, însă acesta a refuzat propunerile.

"În viaţă există momente cînd vrei să iei o pauză. Plus că nici eu atunci nu eram gata să mă întorc. Pentru a lucra, în primul rînd, trebuie să existe dorinţă, iar atunci dorinţa aceasta lipsea. A fost un an prea încărcat de aceea am decis să iau o pauză", a explicat acesta.

Vorbind despre scopurile şi ţelurile echipei noi, Dobrovolski a spus că el va face tot posibilul pentru ca echipa să evolueze bine la meciuri, iar despre rezultate "este prea devreme de vorbit".

Răspunzînd la întrebările reporterilor, de ce Dobrovolski a devenit antrenorul clubului “Veris” doar la două zile înainte de meciul cu clubul sportiv “Dacia”, al cărui antrenor a fost pînă acum, acesta a spus că este o coincidenţă banală şi că în situaţia care s-a creat nu există interese personale.

Potrivit lui, tot joi se va întîlni cu membrii echipei.

"Sînt o figură nouă în echipă. Există anumite sarcini pe terenul de fotbal, funcţii ale fotbaliştilor, care trebuie discutate cu echipa. Posibil, totul va rămîne aşa cum este, posibil, vor avea loc modificări. Cel mai important este să facem ceea ce trebuie de făcut pe un teren de fotbal", a spus Dobrovolski.

Vorbind despre munca sa în echipa Veris, acesta a menţionat că este important ca echipa să înţeleagă ce se cere de la fiecare membru şi cum, iar rezultatele depind doar de fotbalişti.

Igor Dobrovolski este un fotbalist rus. Campion al Jocurilor Olimpice din 1988 şi cîştigătorul Ligii Campionilor din 1993. Maestru emerit al sportului din fosta URSS. Fiind membru al echipelor din URSS, CSI şi Rusia a avut în total 47 de meciuri, a marcat 10 goluri. După ce şi-a terminat cariera acesta a devenit antrenor. Din 2006 pînă în 2009 a fost antrenorul principal al echipei naţionale a Moldovei. Clubul sportiv de la Chişinău “Dacia”, fiind condus de acesta a cîştigat Campionatul Moldovei. În vara anului 2013 a părăsit postul de antrenor al clubului Dacia. Cu Dobrovolski ca antrenor, Dacia pentru prima dată în istoria clubului a devenit campioană a Moldovei, deţinătoarea Supercupei, de asemenea, de două ori a fost desemnată vicecampioană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?