X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Guvernarea va institui o nouă funcție de viceministru?

31 oct. 2013,, 13:25   Societate
3007 3
Foto: rgnpress.ro
Coaliția aflată la guvernare ar putea institui o nouă funcție de viceministru. Purtătoarea de cuvînt a Consiliului Coordonator al Diasporei (CCD), Ala Mîndîcanu, menționează în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că este vorba despre funcția de viceministru responsabil de relațiile cu diaspora, relatează NOI.md.

Ala Mîndîcanu îndeamnă demnitarii să găsească o persoană capabilă, care a plecat în străinătate și ar dori să revină în țară pentru a ocupa această funcție timp de 4 ani. ”Noi nu cerem mulţi viceminiştri. Unul măcar să ne dea. S-a discutat acest moment, ştim că există tratative şi noi sperăm foarte mult că acest punct din rezoluţie se va realiza pînă la urmă”, a precizat aceasta.

În opinia Alei Mîndîcanu, instituirea funcției va fi un semnal din partea coaliției de guvernare că încurajează diaspora să revină acasă. ”Eu vă asigur că sînt foarte mulţi oameni care s-ar întoarce cu dragă inimă acasă. Ai vrea să revii, dar să ştii: uite, eu revin, ce fac eu cu banii aceştia, cum pot să-i investesc? Deci, acesta ar trebui să fie un semnal pentru aceşti moldoveni, prin numirea unor reprezentanţi ai diasporei în funcţii decizionale”, a adăugat purtătorul de cuvînt al CCD.

Conform datelor Organizației Internaționale pentru Migrație, aproape 40 la sută dintre moldovenii apți de muncă sînt plecați la muncă în străinătate. Cei mai mulți, în jur de 200 de mii, muncesc în Federația Rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?