Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Socialiștii s-au adresat la Curtea Constituțională

30 oct. 2013,, 14:58   Societate
3899 0
Foto: noi.md
Liderul partidului Socialiștilor, Igor Dodon, deputatul Ion Ceban şi juristul PSRM Maxim Lebedinschi au depus la Curtea Constituţională o sesizare cu privire la neconstituţionalitatea noilor modificări din anexa Legii privind deetatizarea proprietăţii publice.

Prin sesizarea înaintată socialiştii solicită să fie declarate neconstituţionale modificările operate la Legea privind deetatizarea proprietăţii publice, prin care mai multe întreprinderi de interes naţional au fost scoase din lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Printre acestea se regăsește, Aeroportul Internaţional Chişinău, S.A. “Reţelele Electrice de Distribuţie Nord” S.A. “Reţelele Electrice de Distribuţie Nord-Vest” S.A. “Centrala Electrică de Termoficare Nord”, S.A. “Apă-Canal Chişinău”, S.A. “Termocom”, S.A. “Firma de Construcţie a Drumurilor «Edilitate»”, Î.S. “Moldtranselectro”, ş.a.

Igor Dodon a declarat că socialiştii au urmat toate căile legale de stopare a ilegalităţilor ce au loc în procesul de privatizare a proprietăţii statului. “Au fost organizate proteste, în cadrul Parlamentului a fost instituită o comisie de anchetă pe marginea cazurilor „Banca de Economii” şi „Aeroportul Internaţional Chişinău”. Socialiştii au susţinut prin vot moţiunea de cenzură faţă de Guvernul Leancă. Ultima cale de a împiedica coaliţia de guvernare să delapideze proprietatea statului este adresarea în Curtea Constituţională” se menționează într-un comunicat de presă transmis de PSRM.
Socialiştii şi-au exprimat speranţa că înalta Curte, nu va fi influenţată politic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?