X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Elena Gorelova: Este devreme să vorbim despre ireversibilitatea deciziei Moldovei în favoarea Europei

30 oct. 2013,, 12:06   Societate
3091 0
Foto: rambler.ru
Pînă cînd este prea devreme să vorbim despre ireversibilitatea alegerii în favoarea Europei a Moldovei - consideră vicedirectorul Centrului de Investigaţii Strategice şi Reforme, doctorul în economie, Elena Gorelova.

În interviul acordat reporterului "Infotag", aceasta a comunicat că, în primul rînd, de la parafarea Acordului cu UE şi pînă la semnarea şi implementarea acestuia va trece ceva timp.

"Probabilitatea că va trece mai mult de un an sau doi este foarte mare. Acum, la moment, nu este clar care este soarta acestui document, deoarece nici în Moldova acum nu este sigur care va fi viitorul politicii interne, din cauza instabilităţii situaţiei şi din cauza faptului că nu se ştie care vor fi rezultatele alegerilor ce urmează", a spus Gorelova.

În al doilea rînd, aceasta a atras atenţia asupra faptului că, pînă cînd nimeni din oficialii europeni nu a vorbit despre perspectiva pentru RM de a deveni membră a UE.

"Am dubii că la Vilnius această perspectivă va fi menţionată", a opinat expertul.

Potrivit Elenei Gorelova, Acordul de Asociere cu RM oferă UE "carte blanche" pentru posibilitatea de a-şi extinde "influenţa politică şi economică în est".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?