Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

UE va aloca 4 milioane de euro pentru realizarea unor proiecte comune ale Moldovei și Ucrainei

29 oct. 2013,, 12:39   Economie
3346 0
Foto: noi.md
Uniunea Europeană intenționează să aloce 4 milioane de euro Republicii Moldova și Ucrainei pentru realizarea unor proiecte comune îndreptate spre ridicarea calității vieții cetățenilor care locuiesc în zona de frontieră, transmite NOI.md. Declarația aparține expertului Programului de cooperare teritorială ale statelor Parteneriatului Estic, Tatiana Dereveankina și a fost făcută la Odesa, în cadrul prezentării Programului ”Ucraina – Moldova”. Potrivit expertului, în Ucraina de mijloace pentru realizarea unor proiecte comune cu Moldova vor beneficia regiunile Cernăuți, Odesa și Vinița. Potrivit presei de la Kiev, Tatiana Dereveankina a menționat că specificul acestui program constă în faptul că nu vor fi controlori europeni și proiectele vor fi elaborate și implementate doar de organizații din Ucraina și Moldova.

”Prioritățile cooperării vor fi axate pe dezvoltarea social-economică, ridicarea calității vieții cetățenilor care locuiesc în zona de frontieră, soluționarea problemelor specifice acestor raioane”, a menționat expertul. În cadrul programului sînt admise și proiecte de mediu, educaționale, sportive, culturale. Tatiana Dereveankina a comunicat că la program pot participa diferite organizații, cu excepția celor religioase și comerciale, precum și partidelor politice. ”Condiția de bază este prezența în proiect a reprezentanților Ucrainei și Moldovei”, a specificat expertul.

Se preconizează că cererile de participare vor putea fi depuse începînd cu luna iulie 2014. Învingătorii vor fi desemnați pe parcursul cîtorva luni, iar proiectele urmează să fie implementate pe parcursul anilor 2015-2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?