Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tiraspolul vrea să deschidă reprezentanțe în Ucraina și Rusia

25 oct. 2013,, 15:22   Politică
4063 1
Foto: zn.ua
Nerecunoscuta rmn, 60 % dintre locuitorii căreia sînt ruși și ucraineni, a declarat despre necesitatea de a-și deschide reprezentanțe la Kiev și Moscova.

Liderul transnistrean Evgheni Șevciuk, joi, 24 octombrie, a declarat despre necesitatea de a deschide reprezentanțe ale republicii nerecunoscute la Kiev și Moscova, a anunțat serviciul de presă al liderului transnistrean.

"În opinia mea, în 2013-2014, trebuie soluționate problemele ce țin de formarea misiunii corespunzătoare a mae al rmn în capitalele țărilor noastre garante - Federația Rusă și Ucraina - în scopul de a consolida și de a construi contacte cu ele pe o bază permanentă", - a spus Șevciuk.

El a menționat că anterior astfel de reprezentanțe au existat, dar nu au fost prea eficiente.

Transnistria, 60 % dintre locuitorii căreia sînt ruși și ucraineni, a a pledat pentru separarea de Republica Moldova încă înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice, temîndu-se că pe valul naționalismului Republica Moldova se va uni cu România. În 1992, după o încercare eșuată a Chișinăului de a rezolva problema cu forța si ca urmare a conflictului armat Chișinăul, a pierdut controlul asupra regiunii din stînga Nistrului și Transnistria a devenit teritoriu practic necontrolat Chișinău.

Pacea în regiune este asigurată de forțele de menținere a păcii. Tiraspolul solicită recunoașterea internațională, Republica Moldova oferă Transnistriei autonomie în cadrul unui stat unitar.

Anterior oficialii de la Kiev au anunțat că consideră oportun să își extindă prezența diplomatică în regiunea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?