X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Locuitorii sectorului Rîșcani protestează împotriva unei noi construcții (VIDEO)

21 oct. 2013,, 12:55   Societate
4298 1
Foto: noi.md
În Chișinău, astăzi, a avut loc o acțiune de protest împotriva unei construcții neautorizate lîngă blocul de locuit de pe adresa bulevardul Moscovei, 1/1, din sectorul Rîșcani. La acțiune au participat zeci de locatari, care au declarat că lîngă blocul lor urmează să fie construit un complex comercial.

”Această construcție va îngrădi atît trotuarul, parcarea cît și accesul pentru persoanele în cărucioare cu rotile și mamele cu copii mici, deoarece nu vor fi căi de acces”, a declarat conducătorul Organizației Obștești ”Orașul meu drag”, Vitalie Voznoi.

”Considerăm că ne-au fost încălcate drepturile, deoarece potrivit Codului Civil, fără acordul coproprietarilor spațiului locativ nu pot fi edificate careva obiecte. Pînă acum noi nu știm ce se va construi aici”, a menționat locatarul blocului respectiv, Simion Vitman.

Locatarii se tem că construcția va afecta blocul, deoarece săpătura de fundație va atinge blocul de locuit. ”Conform expertizei geologice, în ultimul timp în acest raion s-a ridicat simțitor nivelul apele de suprafață, iar blocul are probleme cu fundamentul și spălarea de rocă”, a menționat un locătar.

Locatarii au așteptat cîteva ore întrevederea preconizată cu reprezentanții autorităților locale, însă nu a venit niciun funcționar. Potrivit oamenilor, ei vor continua să-și apere drepturile prin toate mijloacele legale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?