Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Ucrainenii pot cumpăra un pașaport european pentru 7 mii de euro

21 oct. 2013,, 10:32   Externe
6480 0
Foto: livejournal.com
Fiecare ucrainean poate obține pașaportul unei alte țări și nu trebuie să fie originar din Transcarpatia, unde în mod oficial se poate alege între actele de identitate maghiare, slovace , românești și cehe. Pentru aceasta este suficient să dovedească că el sau strămoșii săi au fost cetățeni maghiari înainte de 1920 sau în anii 1938-1945 ( cînd Transcarpatia a aparținut Ungariei).

Potrivit Ministerului Justiției, de acest drept în ultimii 2.5 ani au beneficiat 50.000 de ucraineni. Cu toate acestea, în schimbul unei sume de bani fiecare ucrainean poate deveni cetățean european. Dacă scrii în motorul de căutare cuvintele " cetățenie maghiară ", apar o serie de propuneri, toate de la agențiile de turism. Prețul pentru servicii este de 5 -10 mii de euro. Ziarul " Vesti " a realizat un experiment și a lăsat o cerere pe unul dintre aceste site-uri. Două ore mai tîrziu a fost afișat prețul pentru obținerea cetățeniei 7 mii de euro. În acest caz, trebuie prezentate copii ale pașapoartelor intern și extern, certificatele de naștere a beneficiarului și părinților, certificatul de căsătorie.

Agențiile de turism încep să colecteze certificate false după ce primesc copiile documentelor și avansul de 200 de euro. Odată ce documentele sînt perfectate, clientul și executorul se întîlnesc la Ujgorod și împreună merg în Ungaria (intermediarul promite să perfecteze viza într-o oră) .

În cel mai apropiată primărie maghiară se aplică pentru cetățenie. "Acolo totul este coordonat, - declară reprezentantul firmei Nicolai. - Trebuie doar plătiți suplimentar 250 de euro". De îndată ce documentele sînt acceptate, managerul ia jumătate din sumă ( 3,5 mii euro, iar cea de a doua parte o ia înainte de înmînarea noului pașaport, certificatul de cetățenie și prestarea de către client a jurămîntului în maghiară. Necunoașterea limbii maghiare nu este o problemă – el primește textul cu transcripție.

Potrivit intermediarilor, jurămîntul este primit concomitent de o duzină de oameni, astfel încît nimeni nu observă trucul. Uunii intermediari oferă clienților ajutor în învățarea a cincizeci de cuvinte. După jurămînt solicitantul pașaportului este verificat la loialitate și apoi i se eliberează un permis de ședere pentru cinci ani. Acest document permite călătoriile în străinătate fără viză și oferă toate drepturile cetățenilor UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?