Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Președintele CEC riscă pedeapsă cu închisoarea

18 oct. 2013,, 00:18   Societate
4247 2
Foto: actualitati.md
Comisia Națională de Integritate a adresat o sesizare Procuraturii Generale prin care cere inițierea procedurilor legale în privința președintelui Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, din cauza că ultimul a evitat intenționat să-și facă publice averile.

Potrivit președintelui CNI, Anatolie Donciu, s-a stabilit că Iurie Ciocan nu a inclus în declaraţiile de avere şi proprietate unele imobile pe care le deţine împreună cu soţia sa în România, ”un teren şi alte proprietăţi care sînt identificate în cadrul controlului, nu s-au regăsit în declaraţiile depuse de respectivul demnitar".

Dacă va fi găsit vinovat de încălcarea legislației în vigoare, președintele CEC, Iurie Ciocan, riscă un an privațiune de libertate sau o amendă de pînă la 12 mii lei.

Agenția OMEGA a scris pentru prima data în luna iulie curent despre proprietățile nedeclarate pe care le deține Iurie Ciocan. Agenția a menționat că deține documente care indică asupra faptului că președintele Comisiei Electorale Centrale din Moldova, Iurie Ciocan, nu și-a declarat un imobil din Romînia, situat în apropierea stațiunii turistice Sovata.

Potrivit hotărîrii Agenției pentru protecția mediului a județului românesc Mureș, în unul din satele situate în zona forestieră a județului a fost proiectată o ”casă de vacanță”, care aparține președintelui CEC, Iurie Ciocan și soției sale, Eleonora Marian. Imobilul indicat nu a fost inclus în nicio declarație pe venit a funcționarului moldovean.

Anterior, Iurie Ciocan a negat că ar deține imobile în străinătate, inclusiv în România și că informațiile apărute în presă sunt false.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?