Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Șeful Delegaţiei UE susține că Acordul de asociere RM-UE va fi semnat pînă în octombrie 2014

16 oct. 2013,, 15:45   Societate
3475 1
Foto: politicom.moldova.org
Acordul de asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova urmează să fie semnat în cadrul mandatului actual al Comisiei Europene, care va expira în luna octombrie 2014. Declaraţia a fost făcută astăzi, într-o o conferinţă de presă, de Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, transmite MOLDPRES.

Tapiola a specificat însă că pînă la semnarea Acordului de asociere, R.Moldova trebuie să avanseze cît mai curînd posibil în definitivarea mai multor aspecte tehnice. „În relaţia noastră se fac paşi înainte, aşteptăm să parafăm Acordul de asociere şi Acordul de liber schimb la Summitul de Vilnius. Parafarea este un pas important, dar şi mai importantă este semnarea acestor acorduri, care urmează să fie făcută în cadrul mandatului actual al Comisiei Europene”, a spus Tapiola.

Oficialul european a remarcat că Republica Moldova a înregistrat succese substanţiale în parcursul său european, însă mai are încă multe lucruri de făcut. „S-a făcut mult lucru tehnic, legislativ, acţiuni în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei care urmează să continue, mai trebuie continuată reforma justiţiei”, a specificat şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova.

Pirkka Tapiola a mai explicat că Acordul de liber schimb va oferi mai multe posibilităţi Republicii Moldova, însă pentru ca acestea să fie obţinute, prevederile acordului trebuie să fie aplicate pe deplin. „Acest acord va permite ca economia Moldovei să fie mai competitivă, să fie create noi locuri de muncă, să fie atrase noi investiţii. Toate acestea vor fi posibile, numai dacă acordul va fi pe deplin implementat. Aici mă refer la aplicarea legislaţiei, nu doar la adoptarea ei”, a spus Tapiola.

Pirkka Tapiola a fost numit în funcţia de şef al Delegaţiei UE în R. Moldova în luna aprilie curent şi şi-a început mandatul în luna septembrie 2013, după ce mandatul fostului ambasador Dirk Shuebel a expirat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?