Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Rogozin: Transnistria se pregătește să dea un răspuns dur la asocierea Republicii Moldova cu UE

12 oct. 2013,, 11:45   Politică
4661 2
Foto: rian.ru
Liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, a avut pe 11 octombrie la Moscova o întîlnire cu viceprim-ministrul FR, reprezentantul special al președintelui FR pentru Transnistria, Dmitri Rogozin. Potrivit serviciului de presă al liderului transnistrean, la întîlnire s-a discutat despre implicațiile semnării acordului de asociere al Republicii Moldova cu UE și stabilirea unei zone de liber schimb cu UE, transmite REGNUM.

Potrivit lui Șevciuk, aceasta va cauza pierderi economice în Transnistria, care poate pierde pînă la 30 % din comerțul exterior sau aproximativ 28 % din venituri. El a apelat la Rusia în vederea acordării ajutorului pentru a minimiza impactul negativ pentru Transnistria a " deciziilor iresponsabile ale autorităților din Republica Moldova, după semnarea acestui acord fără consultarea Transnistriei".

La rîndul său, Dmitri Rogozin a promis ajutor metodic, organizatoric, financiar și umanitar pentru Transnistria. În același timp, după întîlnirea cu Șevciuk, Rogozin a scris pe pagina sa de pe Facebook: " Transnistria se pregătește să dea un răspuns dur autorităților de la Chișină , în cazul în care Moldova „se va asocia cu UE”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?