X 
Cutremure stiri: 505

Doar contractele directe cu consumatorii oferă "Termocom"-ului dreptul de a acţiona datornicii în judecată

11 oct. 2013,, 10:35   Societate
4360 2
Foto: jurnal.md
"Doar existenţa contractelor directe cu consumatorii oferă dreptul intreprinderii "Termocom" şi altor furnizori să acţioneze în judecată datornicii", a declarat preşedintele CSJ, Mihai Poalelungi, comentînd informaţia privind posibila acţionare în judecată a circa 10 mii de familii din Chişinău.

Solicitat de "Infotag", Poalelungi a declarat că rămîn în vigoare recomandările colegiului CSJ din octombrie 2012 adresate instanţelor de drept comun că în cazul unor asemenea cereri de judecată, trebuie întocmai respectată buchea legii.

"Cei care pot să oblige consumatorii să-şi achite datoriile prin intermediul instanţelor de judecată sînt doar asociaţiile locatarilor de locuinţe privatizate, care gestionează fondul locativ", a spus Poalelungi.

La începutul lunii octombrie "Termocom" a plasat pe site-ul său o informaţie potrivit căreia în Chişinău sînt 19 432 de datornici la energia termică. Suma pe care întreprinderea, aflată în proces de insolvabilitate, încearcă să o recupereze depăşeşte 154,78 milioane de lei. În instanţele de judecată au fost deja trimise 6980 de cereri pentru recuperarea sumei de 63 mil. lei, iar alte 10 mii de cereri pentru suma de 88 mil. lei sînt în curs de pregătire pentru a fi expediate în judecată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав