X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Leancă despre reforme: Nu s-a schimbat mare lucru în ultimii patru ani

10 oct. 2013,, 10:53   Societate
2982 5
Foto: ziarulnational.md
Premierul Iurie Leancă recunoaște că într-o anumită măsură reformele inițiate în justiție, procuratură și poliție stagnează. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, relatează NOI.md.

Deși susține că este nevoie de timp ca aceste reforme să-și demonstreze viabilitatea, iar lumea să simtă efectele pe propriul buzunar, Iurie Leancă declară că în cele mai multe domenii acestea nu au fost duse la un anumit sfîrşit logic. ”Aţi văzut, de 4 ani încoace, toţi cei care ne vizitează, şi numărul este considerabil, ne spun, de fiecare dată, aceleaşi lucruri: să performăm justiţia, procuratura, poliţia, să luptăm împotriva corupţiei şi aşa mai departe. Înseamnă că nu s-a schimbat mare lucru, în ultimii ani, din păcate", a declarat Leancă.

Premierul menționează că de cele mai multe ori se opun acestor reforme persoanele care activează în sistem. ”Lumea s-a obişnuit, lumea e mulţumită de starea de lucruri, nu toată, dar o anumită parte. Şi atunci, dacă situaţia îţi asigură un mare confort, ca să-i zic aşa, nu vor schimbări", a precizat premierul.

Cu toate acestea, Iurie Leancă se arată optimist și spune că maximum într-un an cetăţenii vor vedea anumite beneficii. ”Avem un moment unic acum. Există o simpatie din partea partenerilor europeni pentru acest obiectiv de integrare europeană. Dar noi trebuie să demonstrăm că această simpatie se bazează nu doar pe anumite situaţii de moment, pe o anumită conjunctură, ci pe faptul că promovăm politici orientate spre realizarea unor obiective foarte clare”, a concluzionat premierul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?