Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Sondaj: Locuitorii capitalei îngheață în apartamente (VIDEO)

8 oct. 2013,, 17:49   Societate
3990 2
Foto: noi.md
Mulți dintre locuitorii capitalei spun că îngheață în apartamente și că Primăria Chișinău ar trebui să conecteze la agentul termic cît mai curînd posibil întreg fondul locativ. Cel puțin de această părere sînt majoritatea chișinăuienilor intervievați astăzi pe stradă de către NOI.md.

Dacă unii trecători susțin că deocamdată nu simt necesitatea de a fi conectați agentul termic, alții spun că noaptea abia de rezistă frigului, fiind nevoiți să doarmă îmbrăcați gros și înveliți cu cîteva plăpumi. ”Dorim să ni se dea căldură, cu toate că afară iată un pic s-a încălzit. În apartament este frig, pentru că atît pereții casei, cît și pămîntul s-au răcit”, a afirmat o chișinăuiancă.

Situația este stabilă în cazul celor care dispun de sisteme de încălzire automată. ”Cred că sîntem norocoși cei care avem încălzire automată în casă și la moment o folosesc cînd am nevoie. Mai rău de cei care trăiesc la apartamente, trebuie să le fi fost frig, mai ales săptămîna trecută”, a subliniat o altă locuitoare a capitalei.

Amintim că printr-o dispoziție a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, la 1 octombrie curent a început conectarea la sistemul de termoficare a obiectivelor din sfera învăţămîntului (grădiniţe, şcoli, gimnazii, licee şi şcolile-internat), a spitalelor, dar şi a unor blocuri de locuit.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?