X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Vinurile moldoveneşti, apreciate de comisarul european pentru agricultură

25 sep. 2013,, 15:31   Societate
2560 0
Foto: qmagazine.ro
Comisia Europeană a decis să liberalizeze piaţa europeană pentru vinurile moldoveneşti în avans, fără să mai aştepte avizarea şi semnarea Acordului de liber schimb "Sînt vinuri de calitate care încep să devină din ce în ce mai cunoscute". Declaraţia a fost făcută de comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

"Avizarea acestui acord de liber schimb şi ratificarea lui ar putea să dureze un an sau doi şi ca să nu mai pierdem timpul şi să permitem într-un timp cît mai scurt vinului moldovenesc să aibă acces neîngrădit pe piaţa europeană fără limită de cantitate, fără cotă, Comisia Europeană a luat această decizie. În următoarele săptămîni, nu mai mult de cîteva luni cred, vom primi avizul şi din partea Consiliului de Miniştri ai UE şi a Parlamentului European. Am avut deja contacte cu lideri din Parlamentul European ca să rog grăbirea acestui proces de adoptare", a declarat Dacian Cioloş pentru Publika TV.

Comisarul european pentru agricultură a mai spus că vinul moldovenesc care ar urma să fie vîndut pe piaţa europeană nu va mai avea îngrădiri nici de ordin tarifar şi nici de ordin cantitativ.

Potrivit oficialului, Comisia Europeană a confirmat că nu au fost identificate pînă acum probleme de ordin sanitar în ceea ce priveşte vinurile moldoveneşti.

"După părerea mea, din punct de vedere strategic, economic, această decizie ar permite investitorilor moldoveni şi străini care vor să investească în industria vinului din Moldova să o facă avînd şi această perspectivă a pieţei potenţiale, pieţei europene pentru vinurile moldoveneşti", a subliniat Dacian Cioloş.

Decizia urmează să fie aprobată de Consiliul de Miniştri al UE şi va intra în vigoare în cel mult cîteva luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?