X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Pentru reintegrarea ţării, Moldova va aloca, în a doua jumătate a anului, 4,4 mil. lei ($343,8 mii)

25 sep. 2013,, 09:00   Economie
2132 0
Foto : ziarulnational.md
Programul de reintegrare a Republicii Moldova pentru a doua jumătate a anului, prevede 22 măsuri, pentru care guvernul va aloca 4,4 milioane de lei ($343,8 mii).

Potrivit decretului, care a intrat în vigoare marţi, citat de Agenţia "Infotag", cea mai mare sumă, de 350 mii de lei, este prevăzută pentru lucrările de reparaţie a acoperişurilor Inspectoratului de Poliţie din Bender şi al creşei din satul Grădiniţa din raionul Căuşeni.

În afară de aceasta, consiliile raionale din Criuleni, Floreşti, Rezina, Căuşeni vor primi cîte 100-200 de mii de lei pentru instalarea reţelelor de iluminat stradal în satele din aceste raioane – Sănătăuca, Ciorna, Boşerniţa, Solonceni, Saharna, Chircăieşti, Fîrlădani.

De asemenea, vor fi alocate surse pentru construcţia unui turn de apă în satul Doroţcaia, pentru reparaţia grădiniţelor de copii din satele Cîrnăţeni şi Corjova, pentru achiziţionarea unei maşini de curăţare a zăpezii în Coşniţa, pentru repararea sediilor de pompieri şi salvatori din Cocieri şi Varniţa.

Potrivit decretului, în scopul reintegrării ţării vor fi achiziţionate articole de primă necesitate pentru trupele staţionate în zona de securitate, pentru care sînt prevăzute 150 mii de lei, precum şi pentru realizarea unui film de informare (163,5 mii de lei).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?