Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Ministrul agriculturii este implicat în atac raider asupra institutului de horticultură – declarație (VIDEO)

18 sep. 2013,, 12:00   Societate
6428 2
Foto: noi.md
”Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, se face responsabil de anumite scheme frauduloase privind pierderea mai multor spații ce au aparținut Institutului Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare”, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă unul dintre reprezentanții acestei instituții, notează NOI.md.

Potrivit lui Ilie Donica, vicedirectorul institutului, ”printr-un ordin al ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov, emis în anul 2011, s-a transmis cu titlu gratuit o clădire de pe strada Kogălniceanu 63, cîteva construcții anexe și terenul aferent aflate la balanța institutului Agenției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Produselor de Origine Animală. În 2012, tot Bumacov a mai semnat un ordin prin care institutul a fost deposedat de o altă clădire de pe strada Cuza Vodă 5/1”.

„Sînt sigur că agenției nu-i trebuie două imobile atît de mari în centrul Chișinăului, cred că în curînd acestea vor fi privatizate. Vor deveni sediul vreunui partid sau vreunui restaurant”, a mai menționat Donica.

Eugen Iorga, șeful Direcției Tehnologii Alimentare din cadrul institutului, a afirmat: „Prin aceste acțiuni, ministrul Bumacov urmărește distrugerea singurei instituții de acest gen din republică. Toată industria prelucrătoare activează în baza standardelor și tehnologiilor elaborate de institutul nostru”.

Reprezentanții institutului au cerut astăzi convocarea unei comisii parlamentare care să investigheze situația în care se află instituția lor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?