Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Rusia și Occidentul din nou au păreri diferite asupra Siriei

17 sep. 2013,, 14:00   Externe
2689 0
Foto: newsru.com
Soluționarea pașnică a conflictului din Siria, lansată la propunerea Rusiei, riscă să se pomenească din nou în pericol. O situație de impas în Consiliul de Securitate al ONU poate fi creată de proiectul de rezoluție în limbaj dur, pentru care au pledat ieri la Paris președintele francez Francois Hollande, ministrul britanic de externe, William Hague, și secretarul de Stat al SUA, John Kerry.

Amenințările cuprinse în proiectul de rezoluție vor trezi întrebări în Consiliul de Securitate al ONU, în special, din partea Rusiei, care are drept de veto, scrie "Nezavisimaia Gazeta". Lavrov a numit ieri declarația țărilor occidentale cu privire la necesitatea de a aproba documentul rigid în privința Siriei ”o realitate deformată”. Iar reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, și-a exprimat speranța că proiectul se va baza pe faptele convenite în timpul negocierilor recente dintre Lavrov și Kerry la Geneva, "dar nu va conține elemente uneori introduse de către aceștia (francezi, americani și britanici – nota NEWSru.com) în declarații publice".

În urma prezentării de către experții ONU a "dovezilor convingătoare" privind folosirea armelor chimice la Damasc, Statele Unite au declarat că vor urmări să obțină aplicarea unor măsuri mai stricte împotriva autorităților siriene în cazul neîndeplinirii de către ele a angajamentelor privind "dezarmarea chimică”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?