Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Zece ani de închisoare pentru bărbatul acuzat de implicare în atentatul împotriva lui Putin

11 sep. 2013,, 14:28   Externe
2307 0
Foto : lenta.ru
Un tribunal din Moscova l-a condamnat marți pe un cetățean kazah la zece ani de închisoare pentru implicare în proiectul unui atentat împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

Kazahul Ilia Pianzin şi-a recunoscut vinovăţia în timpul procesului care a început, cu ușile închise, la 6 septembrie.

La începutul lui 2012, serviciile secrete ruse şi ucrianene au dejucat un atentat al islamiştilor ceceni împotriva lui Vladimir Putin, care la acea vreme era premier, cu mai puţin de o săptămînă înaintea alegerilor prezidenţiale din 4 martie, pe care le-a cîştigat. Complotul ar fi fost descoperit în Ucraina.

În august 2012, Ilia Pianzin a fost extrădat din Ucraina şi predat autorităţilor ruse.

Un al doilea suspect, Adam Osmaev, a fost de asemenea arestat.
Televiziunea rusă afirma atunci că cei doi bărbaţi, arestaţi la Odesa, în sudul Ucrainei, aveau legături cu liderul rebeliunii islamiste din Caucazul rus Doku Umarov.

Potrivit televiziunii ruse, cei doi suspecţi au declarat că au primit instrucţiuni să meargă iniţial la Odesa, pentru a învăţa să confecţioneze bombe, urmînd ca apoi să se ducă la Moscova pentru a pregăti un atentat împotriva lui Putin.

Kievul a fost nevoit să suspende extrădarea lui Osmaev, în aşteptarea unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), la care avocaţii acestuia au făcut recurs.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?