Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Moldovenii care lucrează sau locuiesc în Polonia vor avea dreptul la pensie

10 sep. 2013,, 17:23   Societate
3707 0
Foto: evz.ro
Protejarea drepturilor sociale ale persoanelor asigurate din Republica Moldova, care desfăşoară o activitate de muncă sau care au domiciliu permanent pe teritoriul Republicii Polone – acesta este scopul Acordului moldo-polon semnat ieri la Varșovia.

Prevederile documentului se aplică persoanelor care achită sau au achitat contribuții de asigurări sociale anterior intrării în vigoare a acordului, în conformitate cu legislația ambelor sau a unuia dintre statele parte la acord.

În baza documentului, persoanele vor putea beneficia de următoarele tipuri de prestații: pensii pentru limită de vîrstă, pensii de invaliditate cauzată de boli obişnuite, pensii şi indemnizaţii de invaliditate în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale, pensii de urmaş.

Republica Moldova, la etapa actuală, mai are încheiate încă 8 acorduri similare cu România, Bulgaria Portugalia, Estonia, Cehia, Luxemburg, Austria și Belgia. Ministrul muncii, protecției sociale și familiei, Valentina Buliga, a mai informat că Republica Moldova a inițiat negocierile pe marginea unui acord în domeniul asigurărilor sociale și cu Italia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?