X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Festivalul ”Maria Bieșu” se va desfășura în format netradițional (VIDEO)

4 sep. 2013,, 14:05   Showbiz
5045 1
Foto: pan.md
Cei mai renumiți artiști de operă din Republica Moldova și de peste hotare vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional ”Maria Bieșu”. Festivalul va demara pe 6 septembrie cu spectacolul ”Aida” de Giuseppe Verdi. În acest an, festivalul se va desfășura în format netradițional.

”În premieră, am decis cu toată responsabilitatea să deschidem acest eveniment cultural într-un stil modern. Va fi o reprezentare cu decorații grafice, asupra cărora timp de 6 luni au lucrat cei mai buni pictori. Sperăm că ele vor corespunde spiritului pe care îl vor reda artiștii pe scenă”, a menționat directorul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Valeria Șeican.

Pe scena din Chișinău vor evolua artiști din Austria, Spania, Ucraina, Germania, România, Tatarstan (Rusia). Unii artiști au mai fost în Moldova.

”Prima dată am evoluat în Moldova acum 19 ani, cînd am interpretat rolul lui Lenski în opera ”Evgheni Oneghin”. Atunci eram tînăr și neexperimentat. La ediția actuală voi interpreta rolul lui Radames în spectacolul ”Aida”. Cred că în acești ani am acumulat experiență și sînt pregătit pentru acest rol”, a menționat Ahmed Agadi, artist al poporului din Tatarstan.

În premieră, în componență deplină vor evolua soliștii Teatrului Muzical de Cameră ”B. Pokrovski” din Moscova, Teatrului Academic de Stat de Operă și Balet ”A. Solovianenko” din Donețk, precum și duetul franco-german Eric Miot și Carin Brennan.

Din repertoriul festivalului din acest an fac parte operele ”Boheme”, ”Tri Pinto”, ”Paiațele”, baletele ”Don Quijote”, ”Romeo și Julieta”, ”Balet Modern”, fantezia simfonică ”Francesca da Rimini” de Dante și un divertisment horeografic.
La fel, ca la ediția din anul trecut, va fi organizat concursul tinerilor interpreți, la care vor participa 36 de artiști din 37 de țări. Jumătate din numărul artiștilor sînt din Moldova.

Prețul biletelor variază între 50 și 300 de lei. Pentru organizarea festivalului au fost cheltuiete peste 2 milioane de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?