Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Leancă – cel mai influent politician al lunii august (VIDEO)

3 sep. 2013,, 13:02   Politică
2588 5
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, se plasează în ordinea consecutivității pe primele trei locuri în TOP 50 cei mai influenți politicieni ai lunii august. Studiul elaborat de către Institutul de Analiză și Consultanță Politică a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

În continuare, pe locurile 4 și pînă la 10 s-au clasat spicherul Parlamentului, Igor Corman, ministrul Educației, Maia Sandu, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, șeful statului, Nicolae Timofti, liderul comunist, Vladimir Voronin, prim-vicepreședintele democrat, Vladimir Plahotniuc, și ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Comparativ cu luna iulie, Natalia Gherman și Igor Corman s-au schimbat cu pozițiile. Același lucru se întîmplă și în cazul lui Dorin Chirtoacă și Nicolae Timofti. Doar Valeriu Lazăr a urcat două poziții, plasîndu-se în TOP 10. Directorul ”Politicon”, Anatol Țăranu, a specificat că ridicarea în TOP a lui Lazăr se datorează faptului că ”în luna august a fost implicat în diferite procese de negocieri privind relațiile Iași-Chișinău, procesele ce țin de relația RM-UE și RM-FR”.

Nu se mai regăsesc în TOP 10 liderii PDM și PL, Marian Lupu și Mihai Ghimpu. Potrivit lui Țăranu, poziția acestora în TOP riscă să decadă și mai mult în contextul evenimentelor din ultimele luni. În TOP-ul curent Marian Lupu ocupă locul 15, iar Mihai Ghimpu – poziția a 18-ea.

La elaborarea TOP-lui au participat 32 de experți care au notat politicienii cu note de la 1 la 10, în funcție de influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele media și perspectivele politice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?