X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova ar putea fi marcată și Ziua Tatălui

29 aug. 2013,, 13:30   Societate
8554 1
Foto : sunhome.ru
Consiliul Național de Participare sugerează Guvernului să instituie Ziua Tatălui. Propunerea a fost făcută astăzi, într-o conferință de presă, în condițiile în care R. Moldova nu are în prezent o sărbătoare dedicată taților, transmite NOI.md.

Vicepreședintele CNP, Antonița Fonari, a subliniat că astăzi în societate încă mai persistă ideea sovietică precum că ”pe 23 februarie este marcată Ziua Băieților, iar pe 8 martie cea a Fetelor”. ”Propunem Guvernului ca pe 8 martie să fie sărbătorită Ziua Mamei, iar la această etapă am putea să ne gîndim și la o Zi a Tatălui. Mai multe țări din lume au această sărbătoare. Astfel, îi vom face pe părinți să se simtă egali de responsabili, sărbătoriți și apreciați. De asemenea, în cazul Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului propunem ca să se numească mai simplu, doar Ziua Copilului. Așa îi vom sărbători pe toți”, a precizat Antonița Fonari.

În prezent, R. Moldova sărbătorește pe 8 martie Ziua Internațională a Femeii, iar pe 1 iunie – Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?