X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Între 28 şi 30 august ar putea să fie sărbătorite Zilele Diasporei în Moldova

28 aug. 2013,, 10:16   Societate
2129 0
Foto : noi.md
Propunerea a fost lansată de premierul Iurie Leancă ieri, 27 august, în mesajul său de felicitare cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova.

„Vin cu propunerea să organizăm în anul viitor, pentru prima dată în istorie, Zilele Diasporei în Republica Moldova şi cred că anume această perioadă, 28-30 august, ar fi cea mai potrivită,” se spune în mesajul prim-ministrului.

Iurie Leancă a amintit că Biroul pentru Relaţii cu Diaspora din cadrul Guvernului, care şi-a început activitatea anul acesta, a susţinut numeroase activităţi culturale ale diasporei, a realizat un program pentru copiii de peste hotare, contribuie împreună cu alte instituţii la protecţia socială şi dezvoltarea economică a celor migraţi. Toate acestea însă nu ar fi fost posibile fără concursul şi entuziasmul asociaţiilor din diasporă.

Totodată, premierul a precizat că în mai multe oraşe din diverse ţări, acum, dar şi mai tîrziu, în lunile septembrie şi octombrie, ambasadele, consulatele şi comunităţile de moldoveni vor organiza manifestări de celebrare a Zilei Independenţei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?