Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Autobuzele cu hocheişti tineri, care au venit pentru turneul din Tiraspol, au stat în vamă şase ore

23 aug. 2013,, 11:48   Societate
2622 0
Foto : livejournal.com
Autobuzele cu tinerii hocheişti, care au venit la Tiraspol pentru a participa la turneul internaţional în memoria hocheistului sovietic, Vladimir Crutov, au fost reţinuţi preţ de şase ore de vameşii transnistreni. Despre aceasta a comunicat, joi, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farid Muhametşin, organizatorul competiţiei, preşedintele clubului de hochei din Chişinău "Platina", Serghei Ciobanu. El a atras atenţia asupra faptului că bărbaţii în uniforme nu s-au sfiit nici de faptul că în una din maşini se aflau hocheişti sovietici renumiţi, cum ar fi Alexandr Iakuşev, Vladimir Makarov şi Alexandr Kojevnikov, care au venit la turneu în calitate de oaspeţi de onoare. Vameşii nu s-au sfiit nici de faptul că copii dormeau. "Am stat noaptea în vamă, cît am încercat cumva să-i convingem sau să sunăm la conducere, pînă ni s-a spus "Treziţi copiii şi îndepliniţi formularele", a spus Ciobanu.

Legenda hocheiului rus, Alexandr Iakuşev, a spus că a fost şocat de o asemenea atitudine.

O altă legendă, dublul campion olimpic, Alexandr Kojevnikov, a comunicat că lui un vameş i-a spus "îmi este indiferent că eşti din Rusia".

Ambasadorul Muhametşin a calificat incidentul ca fiind "scandalos" şi a promis să clarifice situaţia.

Notă informativă: Pe data de 22 august, la Academia de Hochei pentru Copii din Tiraspol a demarat turneul de hochei la care participă juniori din Rusia, Ucraina, România, Ungaria şi Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?