Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

KGB-ul transnistrean a rămas fără "Capul de pod Chiţcani"

22 aug. 2013,, 17:14   Societate
5286 0
Foto: karavan.md
Guvernul autoproclamatei RMN a hotărât să exonereze Comitetul Securităţii de Stat de responsabilităţile legate de întreţinerea Complexului Memorial "Capul de pod Chiţcani" şi să îl returneze la balanţa autorităţilor raionului Slobozia.
Hotărîrea prin care obiectivul de istorie şi arhitectură fusese trecut în gestiunea Ministerului Securităţii de Stat, reorganizat ulterior în KGB, a fost luată în anul 2010. În 2011, în cadrul programului de reconstrucţie a Complexului Memorial, au fost alocate fonduri, au fost executate lucrări de construcţie, dar şi trasate sistemele de comunicaţie.

Achitările faţă de antreprenor nu au fost însă efectuate complet nici pînă acum. "Aşa cum acestea sînt nişte funcţii improprii Comitetului Securităţii de Stat, care nu are în gestiune problemele ocrotirii, deservirii, reconstrucţiei monumentelor de istorie şi arhitectură, s-a decis transmiterea acestei construcţii în gestiunea administraţiei publice a raionului Slobozia", a declarat Natalia Nichiforova, vicepreşedintele pentru politică socială a Guvernului autoproclamatei RMN.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?