Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Halterofilul moldovean, Igor Bour, a fost descalificat pe viaţă

21 aug. 2013,, 12:14   Sport
3639 2
Foto : noi.md
Halterofilul moldovean, Igor Bour, a fost descalificat pe viaţă pentru că a folosit doping. Despre aceasta a informat Federaţia Internaţională Comitetul Naţional Olimpic al Moldovei după o investigaţie efectuată la sesizarea concurenţilor lui Bour privind participarea acestuia la Campionatul Europei 2013 la haltere.

Concurenţii au ajuns în posesia unor informaţii conform cărora halterofilul moldovean ar fi fost prins dopat, dar a continuat să evolueze. Prima dată Bour a fost prins în timpul controlului antidoping în anul 2004 c]nd evolua sub numele de Igor Lazăr, iar a doua oară, în 2008 d]nsul evolua sub numele actual, motiv]nd schimbarea numelui prin probleme de familie. Conform regulilor internaţionale, un sportiv prins dopat de două ori primeşte descalificarea pe viaţă.

Reprezentanţi ai CNO au confirmat informaţia despre descalificarea sportivului, spre deosebire de Federaţia de Haltere din Republica Moldova şi de Ministerul Tineretului şi Sportului.

La Campionatul European de haltere, care a avut loc în luna aprilie în Albania, Igor Bour a cîştigat pentru Moldova medalia de argint la categoria de greutate de pînă la 62 kg.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?