X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Festivităţi dedicate Drapelului de Stat şi Zilei Independenţei Ucrainei vor avea loc în Moldova

21 aug. 2013,, 12:57   Societate
2077 0
Foto: nr2.ru
Ambasada Ucrainei în Republica Moldova organizează o serie de evenimente dedicate Zilei Drapelului de Stat ‒ 23 august şi Zilei Independenţei Ucrainei ‒ 24 august.

Conform comunicatului misiunii diplomatice în dimineaţa zilei de joi, în satul Varniţa, va avea loc depunerea de flori la monumentul hatmanului Ucrainei, Ivan Mazepa. Apoi festivităţile vor continua pe teritoriul Complexului Istorico-militar din Bender, unde va avea loc ceremonia de depunere a florilor la placa comemorativă în cinstea cazacilor care au luptat sub conducerea hatmanului ucrainean, Ivan Mazepa şi a lui Pilip Orlîc.

La Tiraspol diplomaţii şi reprezentanţii comunităţii ucrainene vor depune flori la monumentul lui Taras Şevcenco. Tot acolo va avea loc ceremonia de înmînare a legitimaţiilor ucrainenilor diasporei şi decorarea cîştigătorilor concursului internaţional de limbă şi literatură ucraineană.

Vineri, 23 august, Ambasadorul Ucrainei, Serghei Pirojkov, va susţine la Chişinău o conferinţă de presă privind problemele actuale ale cooperării Ucrainei cu Moldova şi perspectivele de intensificare a dialogului pe dimensiunea de integrare europeană.

Cu ocazia aniversării a 22-a a independenţei Ucrainei ambasada organizează o ceremonie de depunere de flori la monumentul lui Taras Şevcenco la şcoala medie nr. 8.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?