X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Recean: O parte dintre polițiștii demiși pentru acte de corupție au fost restabiliți prin judecată

19 aug. 2013,, 14:25   Politică
4182 6
Foto : inprofunzime.md
O parte dintre polițiștii care au fost demiși pentru acte de corupție au fost restabiliți în funcție. Despre aceasta a declarat ministrul de Interne, Dorin Recean, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Potrivit lui, polițiștii au fost restabiliți prin decizia instanței de judecată.

„Cu părere de rău, au fost restabiliţi o parte din cei care au fost daţi afară pe motiv de corupţie. Noi, la MAI, vom adopta o nouă politică, prin care vom face publice absolut toate materialele legate de aceste cazuri, în aşa fel, încît societatea să vadă că elementele corupte au fost eliminate din sistem şi cum ele au fost repuse în funcţie, de asemenea, de alţi colegi din sistemul de justiţie. În aşa fel vom avea o transparenţă mai mare a acestui proces. Noi, zilnic, avem operaţiuni care se referă la acte de corupţie, la abaterile disciplinare”, a spus Recean.

Ministrul susține că pînă în prezent se lucrează în vederea eliminării fenomenului corupției în cadrul colaboratorilor de poliție.

„Aţi văzut deja cîte operaţiuni a făcut Securitatea Internă a Ministerului Afacerilor Interne, cîte operaţiuni a făcut Centrul Naţional Anticorupţie, care ne ajută în acest sens. Schimbăm procedurile interne, avem deja peste o sută şi ceva de poliţişti sancţionaţi doar în acest an în legătură cu faptele de corupţie, de abuz, de lipsă de disciplină. Am avut şi cazuri mai răsunătoare”, a punctat ministrul.

Anterior, trei angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare (INP), care au fost filmați în timp ce luau mită, au fost eliberați din funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?