X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Camere de monitorizare a traficului rutier, la 41 de intersecții din capitală (VIDEO)

15 aug. 2013,, 15:52   Societate
4191 3
Foto : noi.md
În Chișinău urmează a fi lansat un sistem de monitorizare video a traficului rutier, cu sprijinul Republicii Populare Chineze. Anunțul a fost făcut astăzi, după ședința Consiliului național pentru securitatea circulației rutiere, de către premierul Iurie Leancă, transmite NOI.md.

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a menționat că vor fi dotate cu camere de luat vederi 41 de intersecții din capitală. ”Fibra optică deja este instalată. Tot echipamentul de monitorizare este deja la Chișinău. Urmează pînă la sfîrșitul anului să avem toate cele 41 de intersecții funcționale. Primele intersecții vor fi funcționale deja în luna septembrie”, a precizat Dorin Recean.

Premierul Iurie Leancă a specificat în context că această practică urmează a fi extinsă la nivel național. ”Pe de o parte trebuie să identificăm resurse de la potențiali donatori, iar pe de altă parte trebuie să pregătim actele pentru a lansa un proiect public-privat”, a afirmat Leancă.

De asemenea, astăzi a fost lansată o campanie de verificare minuțioasă a comercializării alcoolului în afara orelor stabilite și, în special, către minori. Consiliul național pentru securitatea circulației rutiere a fost convocat în legătură cu accidentul produs recent la Chișinău, pe șoseaua Muncești, soldat cu decesul a opt tineri.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?