X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Dodon comentează recenta declarație a lui Băsescu: E un tip disperat

13 aug. 2013,, 11:32   Politică
3974 3
Foto: actualitati.md
Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, califică îndemnul președintelui României, Traian Băsescu, adresat moldovenilor de a se declara români drept nişte sforţări ridicole pentru a se menține în atenția publicului, transmite NOI.md.

Igor Dodon susține că în ultima perioadă tot mai mulți români se declară peste hotare ca fiind cetățeni ai R. Moldova pentru a fi respectaţi de către angajatori. ”Inclusiv moldovenii din România îşi reafirmă etnonimul de moldoveni. Aşa că Băsescu ar putea avea neplăcuta surpriză de a descoperi în următorii ani că în regiune şi în Europa există mai mulţi moldoveni decît români. Preşedintele Băsescu e un tip disperat, un politician al cărui mandat se încheie şi va părăsi fără onoruri politica românească. Declaraţiile lui sînt nişte sforţări ridicole de a mai fi în atenţia publicului”, a scris Dodon pe blogul său.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat recent în cadrul unui eveniment că, în mare parte, cetățenii R. Moldova nu-și doresc unirea cu România, deși dacă ar cere-o, ar putea să o obțină. O declarație similară a fost făcută și în cadrul vizitei sale la Chișinău de acum trei săptămîni.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?