X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Valeriu Ostalep cere lipsirea miniștrilor și deputaților de pașapoarte diplomatice

6 aug. 2013,, 14:09   Politică
6161 7
Foto: noi.md
Fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, îndeamnă deputații și miniștrii din Republica Moldova să renunțe la pașaportul diplomatic. Despre aceasta a menționat Valeriu Ostalep pentru NOI.md, specificînd că acest pas ar demonstra din partea guvernanților maturitate politică, dar și solidaritate cu cetățenii Republicii Moldova. Asta în condițiile în care autoritățile susțin că au înregistrat succese și progrese remarcabile în procesul de liberalizare a regimului de vize, transmite NOI.md.

Valeriu Ostalep propune guvernării să demonstreze în mod practic, refuzînd pașapoartele diplomatice și de serviciu, că nu au nevoie de aceste documente, în contextul în care prim-ministrul Iurie Leancă a afirmat că pentru toți cetățenii R.Moldova, indiferent de funcții, situația în acest domeniu s-a schimbat radical.

“Cred că ar fi binevenită o modificare a legii, astfel ca pașapoartele diplomatice să fie utilizate strict de 2 categorii de oameni: diplomații, adică colaboratorii MAE, și foștii președinții ai Republicii Moldova. În rest, nici miniștrii, nici deputații nu ar trebui să utilizeze acest document. În primul rînd, guvernarea trebuie să fie pe picior de egalitate cu oamenii care i-au ales. În rîndul doi, dacă avem atîtea succese, nu este clar rostul acestui document, deoarece pașaportul respectiv nu are altă valoare decît pașaportul de străinătate al cetățeanului R.Moldova”, a remarcat Ostalep.

Fostul viceministru a menționat că “este absurd ca ex-prim-miniștrii, ex-spicherii și ex-ambasadorii să dețină acest document. “Pur și simplu, nu înțeleg cu ce se deosebește un ex-prim-ministru sau un fost ambasador de oricare cetățean al R.Moldova și pentru ce îi trebuie un pașaport diplomatic, și încă "pe viață"”, și-a exprimat nedumerirea Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?