Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

În limita posibilităților, chișinăuienii fac sport (VIDEO)

5 aug. 2013,, 09:00   Societate
2410 0
Foto: noi.md
Chișinăuienii afirmă că practică diferite genuri de sport: fie merg pe jos, fie se antrenează la sală sau chiar fac sporturi extreme. Majoritatea au mărturisit sincer că fac regulat sport și că se îngrijesc de sănătate.

Cu toate acestea, statistica oferă un alt tablou. Un număr semnificativ de locuitori ai Moldovei suferă de supraponderabilitate sau de obezitate, Potrivit Strategiei Naţionale de Sănătate Publică pentru anii 2014-2020, cel mai mult, acest fenomen este sesizat în orașe, unde 16 la sută dintre locuitori sînt obezi. La sate însă, rata este de 15 procente.

Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că femeile sînt mai mult ameninţate de greutate excesivă, 17 la sută dintre ele fiind obeze. În rîndul bărbaţilor, cota e cu patru puncte procentuale mai mică. 41 la sută dintre persoanele supraponderale şi 31 la sută dintre cele obeze suferă şi de boli cardiovasculare. Medicii spun că principalele cauze ale excesului de greutate sînt modul sedentar de viaţă şi consumul în exces de produse bogate în grăsimi, sare şi zahăr.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?