Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

CD-uri în memoria Mariei Bieșu

3 aug. 2013,, 09:30   Societate
2889 0
Foto: noi.md
”Radio Moldova” a lansat astăzi o colecţie din patru CD-uri cu cele mai reprezentative creaţii interpretate de Maria Bieşu. Colecţia reprezintă un omagiu adus distinsei cîntăreţe de operă, care la 3 august curent ar fi împlinit 78 de ani, transmite trm.md.

Directorul ”Radio Moldova”, Alexandru Dorogan, a declarat că, inițial se preconiza să fie scos un singur CD. ”În fondurile ”Radio Moldova” se păstrează tocmai 372 de înregistrări. Astfel s-a ajuns la concepția de patru CD-uri: primele două cuprind arii din opere, cel de-al treilea cuprinde cîntece populare, romanţe şi doine, iar al patrulea – creaţii camerale şi cîntece napolitane ale compozitorilor occidentali”.

CD-urile includ și creaţiile cu care Maria Bieşu şi-a făcut debutul scenic pe cînd era studentă la Conservatorul din Chişinău, concomitent fiind solistă a orchestrei de muzică populară „Fluieraş”, condusă de Serghei Lunchevici.

Maria Bieşu a plecat în eternitate în dimineaţa zilei de 16 mai 2012. Artista suferea de o boală incurabilă, suportînd mai multe intervenții chirurgicale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?