X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Procurorul Garaba a fost operat după accident (FOTO)

1 aug. 2013,, 17:30   Societate
4945 2
Foto: noi.md
Procurorul Iurie Garaba a declarat pentru „Adevărul“ că a fost operat din cauza unei fracturi nazale şi că nu i-a adresat niciun fel de injurii sau ameninţări lui Gheorghe Munteanu după accidentul rutier din 30 iulie.

„Am fost agresat fizic. Mergeam spre ieşirea din oraş spre sensul giratoriu. Un automobil care venea din partea stîngă se străduia să mă întreacă. El a vrut să meargă înainte şi brusc a făcut dreapta. Roata lui din dreapta stă desenată pe uşa maşinii mele. Eu m-am oprit, s-a oprit şi el. Nici nu l-am văzut la ochi, că vine şi mă loveşte în faţă“, a spus procurorul Iurie Garaba, de pe patul de spital. „Cum aş fi putut să-l ameninţ faţă de copiii mei? Mergea cu viteză excesivă şi mergea în faţa tuturor. Soţia mea şi fiul a ieşit de l-au oprit. M-a lovit o singură dată. Iată şi rezultatul, că am fost operat ieri“, a mai spus Garaba.

Tot astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, doi procurori din cadrul Procuraturii sectorului Buiucani, Elena Neaga și Eugen Bordos, ultimul fiind și conducătorul urmăririi cauzei penale, au declarat că opinia publică este folosită în scopuri politice, declarațiile făcute de liderul Mișcării Antimafie fiind eronate.

Neaga a declarat că toată informația trebuie să fie difuzată pe bază de date obiective și concrete. „Asigur opinia publică că urmărirea penală se desfășoară în deplină conformitate cu prevederile legale. Amenințarea cu arma este falsă, pentru că domnul Garaba se deplasa peste hotare și se cunoaște că nu se permite deținerea armelor pentru cei care tranzitează hotarul țării”, a spus Neaga.

La rîndul său, Eugen Bordos a spus că Gheorghe Munteanu ar fi fost reținut în baza unui demers pentru a nu influența martorii, distrugerea probelor și eschivarea de la urmărirea penală.

Potrivit procurorilor s-a decis crearea unui grup special de urmărire penală, care va documenta incidentul de pe Calea Ieşilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?