X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Tinere de pe ambele maluri ale rîului Nistru învaţă despre leadership şi afaceri în cadrul şcolii de vară desfăşurată de OSCE

1 aug. 2013,, 10:45   Societate
2623 1
Foto: newsmoldova.md
În perioada 28 iulie - 4 august 2013, în jur de 50 de tinere din grupuri vulnerabile din zonele rurale de pe ambele maluri ale rîului Nistru vor participa la şcoala de vară de leadership în oraşul Vadul lui Vodă pentru a învăţa despre principiile de leadership, administrarea afacerilor şi căutarea unui loc de muncă.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la Misiunea OSCE în Moldova, scopul evenimentului este de a instrui participantele privind îmbunătăţirea abilităţilor de lider şi încrederea în sine, îmbunătăţirea cunoştinţelor în domeniul oportunităţilor educaţionale şi de identificare a unui loc de muncă. Totodată, participantele vor afla de ce este nevoie pentru lansare pe piaţa muncii.

În cadrul unei discuţii tematice privind oportunităţile şi provocările pentru femeile tinere, şefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush, a subliniat importanţa împuternicirii femeilor tinere şi fetelor ca un element esenţial în dobîndirea prosperităţii şi a democraţiei în orice ţară.

"Femeile-modele de urmat, cu care tinerele vor face cunoştinţă în cadrul şcolii de vară, le vor inspira să joace un rol important în această regiune", a spus Ambasadoarea Brush.

Brush a remarcat că este "impresionată de aceste tinere".

"Viitorul Moldovei este în mîinile lor şi sînt sigură că va fi un viitor cu succes", a spus şefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush. Femei cu funcţii înalte din diferite domenii de activitate, inclusiv politică, afaceri şi diplomaţie, vor împărtăşi din experienţa lor cu participantele la acest eveniment. Şcoala de vară de leadership, organizată de către Misiunea OSCE şi organizaţia neguvernamentală Winrock Moldova, este un eveniment anual, desfăşurat din 2008. În afară de dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi de leadership participantelor, şcoala are şi scopul de a preveni riscul violenţei în familie, discriminării în bază de gen, traficului de fiinţe umane şi exploatării sexuale, precum şi crearea şi consolidarea relaţiilor între tinerele de pe ambele maluri ale rîului Nistru. Pînă în prezent, 200 de tinere au participat la şcoala de vară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?