X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Prima instruire calificată din Moldova a profesorilor de șah a demarat

29 iul. 2013,, 14:20   Societate
2895 0
Foto: monitorulab.ro
Academia Națională de Șah din Moldova anunță începutul primelor cursurilor de instruire calificată a profesorilor de șah. Cursul „Metodologia predării șahului pentru începători" se va desfășura în perioada 29 iulie - 16 august 2013, iar la instruire vor participa 20 de profesori, cîte 10 de pe ambele maluri ale Nistrului.

Potrivit instituției, instruirea va fi desfășurată de către cei mai valoroși lectori, conferențiari, academicieni ai USEFS, arbitri internaționali, antrenori emeriți, Mari Maeștri Internaționali, care activează sub egida Academiei Naționale de Șah din Moldova.

La finalul acestui ciclu de instruire, fiecare profesor format va obține certificat de absolvire CRP, iar către începutul anului școlar 2013-2014, fiecare școală beneficiară implicată în proiect va primi o donație de inventar șahistic și materiale didactice pentru desfășurarea în bune condiții a orelor de șah.

Proiectul Chess Unites se implementează în perioada 26 aprilie 2013 - 25 aprilie 2014, iar scopul acestuia este să contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.

Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?