Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nina Ştanski: Formatul existent în Transnistria este singurul format legitim

29 iul. 2013,, 13:10   Societate
2524 0
Foto: obzormd.com
Formatul actual al misiunii de menţinere a păcii în Transnistria este singura formă legitimă de interacţiune în Zona de Securitate, schimbarea căreia este inacceptabilă, a declarat ieri, în cadrul unui miting organizat la Bender de Ziua Pacificatorului, pretinsul ministru al afacerilor externe din Transnistria, Nina Ştanski.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la serviciul de presă al aşa-zisului minister de externe al rmn, Ştanski a menţionat că formatul actual va rămîne neschimbat pînă cînd nu se va ajunge la reglementarea conflictului.

Asistentul reprezentantului special pentru Transnistria al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Loskutov, care, de asemenea, a participat la eveniment, consideră că operaţiunea de menţinere a păcii nu are alternativă.

"Această operaţie este legitimă, eficientă şi va continua pînă cînd nu va fi identificată soluţia completă pentru reglementarea relaţiilor moldo-transnistrene", a constatat oaspetele din Federaţia Rusă.

El a atras atenţia asupra faptului că contingentul militar al forţelor armate din FR în Transnistria "primeşte constant laude de la conducerea politico-militară rusă şi de trei ori a cîştigat titlul de cea mai bună subdiviziune a forţelor terestre ruse".

Ziua Pacificatorului, marcată la 26 iulie, a fost instituită prin decretul pretinsului preşedinte al rmn, Evgheni Şevciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?