Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vladimir Filat nu dorește Transnistria în calitate de republică (VIDEO)

28 iul. 2013,, 10:05   Politică
15046 18
Foto: moldnews.md
Liderul liberal-democrat Vlad Filat s-a pronunțat împotriva acordării statutului de republică Transnistriei în componența Moldovei. Această declarație a fost făcută de fostul prim-ministru la postul de televiziune N4.

Potrivit politicianului, inițiativa președintelui Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, nu are nici un viitor, este una "josnică și electorală" iar "reintegrarea ca și eurointegrarea nu sînt acele domenii unde poate fi aplicată o abordare speculativă".

"Lega din 2005, care este acum discutată frecvnt a fost inițiativa lui Vladimir Voronin. Și în această lege nu este vorba despre țară. Sînt stipulate lucruri foarte clare. Și vreau să spun că în Republica Moldova, cu excepția unor astfel de abordări odioase, mai avem Constituție, care stabilește caracterul alcătuirii statului nostru ", - a spus el.

Vladimir Filat a adăugat că actualul impas în procesul de reintegrare, cînd datorită tacticii "pașilor mici" Tiraspolul refuză să discute problemele politice ale reglementării, îl consideră ca fiind un succes.

Anterior, adjunctul lui Filat în partid, prim-ministrul Leancă a respins inițiativa liderului comunist, în ciuda faptului că legea din 2005 doar definește regiunea ca "unitate teritorială autonomă cu statut juridic special - Transnistria".

În acest context, Partidul Comuniștilor a reamintit că în cadrul Ucrainei unitare există Republica Autonomă Crimeea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?