X 
Preşedintele stiri: 3607

Rusia va livra sisteme antiaeriene Turciei

22 noi. 2017,, 20:30   Război în Ucraina
2323 0

Nurettin Canikli, ministrul de Apărare de la Ankara, a declarat, miercuri, că Rusia va livra către Turcia, începînd cu anul 2019, două sisteme de apărare antiaeriană S-400, existînd posibilitatea de a achiziţiona încă un sistem de acest tip, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Ministrul turc al Apărării a declarat în faţa Comisiei de Buget a Parlamentului de la Ankara că cele două state au parafat acordurile pentru livrarea sistemului S-400, iar primul va ajunge în Turcia în 2019.

”Prima livrare a sistemului antiaerian va fi finalizată în 2019”, a declarat Canikli.

Sistemul rus S-400 este proiectat să distrugă avioane, rachete de croazieră şi rachete balistice, inclusiv rachete cu rază medie de acţiune, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru obiective aflate la sol. S-400 poate viza ţinte aflate la o distanţă de pînă la 400 de kilometri şi la o altitudine de pînă la 30 de kilometri.

Mai multe state NATO au criticat apropierea Ankarei de Rusia, mai ales în urma anunţului cu privire la achiziţionarea sistemului S-400, pe motiv că acest sistem nu este interoperabil cu radarele Alianţei Nord-Atlantice.


În urmă cu cîteva luni, preşedintele Turciei, Recep Erdogan s-a arătat nemulţumit de cooperarea militară cu SUA, afirmînd că ”ani de zile Turcia a fost incapabilă să obţină ceea ce vrea de la Statele Unite în ceea ce priveşte achiziţionarea sistemelor de rachetă pentru apărare aeriană şi a fost forţată să facă cumpărături. Achiziţionarea acestui sistem este rezultatul căutărilor noastre. Şi Grecia, stat membru NATO, foloseşte sisteme S-400 de ani de zile. De ce SUA au îngrijorări în privinţa noastră?”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий