X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Un consilier municipal din partea PCRM l-a îndemnat pe primarul Chirtoacă să-şi dea demisia

26 iul. 2013,, 10:24   Societate
2488 0
Foto : grenada.md
Consilierul municipal din partea Partidului Comuniştilor (PCRM), Nicolae Pavlîcev, l-a îndemnat joi, pe primarul Dorin Chirtoacă să-şi dea demisia.

Potrivit Agenţiei "Infotag", consilierul a spus, în cadrul şedinţei Consiliului municipal Chişinău (CMC), că "orice fenomen natural devine o problemă pentru Chişinău din cauza incompetenţei lui Dorin Chirtoacă în funcţia sa de primar general al capitalei".

Potrivit lui, "iarna, din cauza primarului, oraşul a fost paralizat, întrucît nu au fost curăţate străzile, chiar dacă anterior edilul declara că iarna vine pe neaşteptate şi este un fenomen imprevizibil. Acelaşi lucru s-a întîmplat în luna iunie în timpul averselor. Orice fenomene naturale transformă oraşul într-un "teren cu obstacole".

Pavlîcev a remarcat că, în rezultatul celor şase ani de activitate la cîrma capitalei, oraşul a rămas fără lacuri unde oamenii s-ar putea scălda fără a-şi pune sănătatea în pericol.

"Se pare că Dorin Chirtoacă nu-şi pune problema curăţeniei în iazurile din Chişinău, totodată, el povesteşte cu mîndrie despre "salvarea" iazului din parcul "Valea Morilor" unde a investit zeci de milioane de lei şi oricum acolo scăldatul este interzis pe timpul verii".

El i-a reamintit primarului şi despre situaţia havuzurilor din capitală numind-o "tristă". Alesul local a menţionat că astăzi în capitală funcţionează şase havuzuri, deşi în 1983 funcţionau 100.

"În locul unor havuzuri apar din senin spălătorii auto, iar dacă e să examinăm starea rîului Bîc, care odată era principala sursă de apă în Chişinău, astăzi, rîul este mort. Iar această sursă de apă se află în centrul capitalei. Poluarea rîului este cauzată de scurgerile necontrolate de la întreprinderile şi staţiile PECO din capitală, care niciodată nu au fost sancţionate pentru asemenea nereguli", a spus Pavlîcev.

Potrivit lui, "în loc să le rezolve, Chirtoacă creează probleme capitalei".

Consilierul comunist a remarcat că anterior, primarul s-a plîns că, din cauza că este prea ocupat, nu poate întemeia o familie. "În acest caz, să elibereze fotoliul de primar. Oraşul nu are cînd aştepta ca el să înceapă a munci".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?