Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Directorul spitalului "Valentin Ignatenco" se dezvinovățește

25 iul. 2013,, 10:26   Societate
3551 0
Foto : publika.md
În urma scandalului de la spitalul pentru copii "Valentin Ignatenco", directorul instituţiei spune că va procura ustensilele medicale necesare. Nicolae Starciuc a făcut această declaraţie în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

"Am dat comandă de aceste maşini, dar nu au fost aduse de firmele care le importă. Mă voi adresa la organele superioare de conducere, care să ia măsurile respective, şi noi le vom procura", a declarat Nicolae Starciuc.

În același timp, medicii spun că nu există niciun ordin în acest sens.

"Domnule director, cum vreţi să procuraţi aparate, dacă nu aţi scris nicio scrisoare la minister, ori la firme, nu v-aţi adresat nicăieri", a întrebat şeful secţiei traumatologie a Spitalului ”Valentin Ignatenco”, Grigore Rusanovschi.

"Domnule şef de secţie, Dumneavoastră aveţi anumite obligaţii, eu le am pe ale mele şi instituţia este asigurată cu medicamente, cu tot", a răspuns directorul instituţiei.

Medicii sînt nemulţumiţi şi de comisia internă creată pentru elucidarea situaţiei şi spun că este ineficientă.

"Din comisie face parte numai un traumatolog, trei doctori pediatri şi doi doctori ORL. Cum poate comisia să hotărască soarta traumatologiei în spitalul nostru, dacă la elucidarea cazului nu sînt implicaţi nici traumatologul principal al republicii, nici cel al oraşului, nici şeful catedrei de traumatologie?" s-a întrebat Grigore Rusanovschi.

"Comisia este formată ca să fie reprezentativă din toate structurile. Noi nu decidem chestiuni medicale, dar asigurarea şi aprovizionarea cu tehnică medicală", a mai spus Nicolae Starciuc.

"Domnul Rusanovschi are dreptate că trebuie să vină şi specialiştii de un nivel mai înalt, pentru că este o situaţie ieşită din comun", susține şeful adjunct al Direcţiei sănătate din cadrul Primăriei Chişinău, Ştefan Calancea.

Menționăm că în presă au apărut cîteva imagini video în care se vede cum la spitalul pentru copii ”Valentin Ignatenco” din capitală se efectuează o intervenţie chirurgicală cu ajutorul unei bormaşini şi a unui cleşte ruginit. Și premierul Iurie Leancă s-a arătat dezamăgit de reacţia ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, vizavi de situația de la spitalul “Valentin Ignatenco”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?