X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Leancă a anunțat realizările Guvernului în cele 50 de zile de la învestire

24 iul. 2013,, 17:53   Politică
2936 7
Foto : glasul.md
Prim-ministrul Iurie Leancă a prezentat astăzi rezultatele activității Guvernului în primele 50 de zile de la învestire. În cadrul unei conferințe de presă, premierul a declarat că Guvernul a realizat mai multe obiective propuse, relatează NOI.md.

Astfel, premierul a spus că, datorită proiectelor de reabilitare a două drumuri, semnate cu BERD și BEI, la începutul anului 2014 vor fi create peste 2000 de locuri de muncă.

Iurie Leancă a declarat că au mai fost reabilitate 60 km de drum, 54 km dintre care pe segmentul Sărăteni-Bălţi şi 6 km în Sadîc, satul de baştină al regretatului maestru Nicolae Sulac. Potrivit premierului, aceste lucrări au oferit unui număr de 500 de persoane posibilitatea de a se angaja în cîmpul muncii.

De asemenea, potrivit premierului, prin intermediul programului PARE 1+1, 25 de persoane au obținut susținere financiară pentru a-și lansa propriile afaceri în domenii precum agricultură, servicii etc.

"În această perioadă am reuşit să intensificăm dialogul cu investitorii. În curînd va fi făcută o investiţie de 2,5 milioane de euro în industria vitivinicolă”, a anunțat Iurie Leancă.

Vorbind despre succese în domeniul afacerilor externe, premierul a menționat că au fost finalizate negocierile privind Acordul de asociere, dar și că au fost reluate vizitele de rang înalt la Chişinău.

Premierul a spus că, timp de 50 de zile, activînd în calitate de premier, a constatat existența unor probleme în ce privește adoptarea deciziilor judecătorești, unele fiind chiar ”strigătoare la cer”, dar și a anumitor practici şi constrîngeri ce îngreunează mediul de afaceri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?