X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Arnold Schwarzenegger a pus umărul la trecerea Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste de către UE

24 iul. 2013,, 16:54   Externe
2247 0
Foto: ghimpele.ro
UE a anunţat luni că a inclus aripa armată a mişcării şiite libaneze Hezbollah pe lista cu organizaţii teroriste, atribuindu-i nenumărate atacuri asupra occidentalilor, evreilor, sirienilor şi libanezilor. Fiind obligatorie unanimitatea tuturor statelor membre, ultimele informaţii arată că intervenţia celebrului actor Arnold Schwarzenegger, care l-a întruchipat pe Terminator, a înclinat balanţa în favoarea activiştilor antiterorism.

Toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene trebuiau să-şi dea consimţămîntul pentru a include în mod oficial Hezbollah pe lista neagră a grupărilor teroriste, însă nu a fost o misiune uşoară. Unele ţări au oscilat de-a lungul timpului, în ciuda insistenţelor Statelor Unite ale Americii şi ale Israelului, potrivit site-ului de ştiri tabletmag.com.

Ziarul israelian „Maariv” a transmis la începutul săptămînii că fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, i-a scris cancelarului din ţara sa de baştină, Austria, pentru a-i convinge pe oficiali să voteze în favoare iniţiativei activiştilor antiterorism. Jurnaliştii nu au publicat conţinutul scrisorii, însă pare că a avut efectul scontat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?