X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Andrei Safonov: A venit timpul recunoaşterii independenţei Transnistriei

24 iul. 2013,, 04:27   Politică
6315 6
Фото: topwar.ru
Astăzi a venit timpul să fie examinată varianta recunoaşterii independenţei Transnistriei cu identificarea concomitentă a unei formule de apropiere a tuturor statelor din fosta URSS indiferent de statutul acestora. Astfel a comentat preşedintele Asociaţiei politologilor independenţi din Transnistria, Andrei Safonov propunerea liderului PCRM, Vladimir Voronin, de a oferi Transnistriei statutul de republică în componenţa Moldovei.

Safonov a comunicat pentru corespondentul Agenţiei "Infotag" că, avînd în vedere "revoluţia de catifea" anunţată de Voronin pentru toamna acestui an, declaraţiile despre republica autonomă reprezintă o mişcare strict de conjunctură.

"Scopul lui este a atrage de partea sa conducerea rmn electoratul vorbitor de limba rusă, care simpatizează Transnistria, şi să se asigure de loialitatea transnistrenilor", consideră expertul.

Din punct de vedere al eficienţei, aceste declaraţii par a fi pripite, de conjunctură, care amintesc de o improvizare gîndită în 3-4 minute.

"Întîi de toate, trebuie de avut în vedere că sîntem în 2013. De 23 de ani trăim fără o Moldovă unită şi de 22 de ani fără URSS. De atunci lumea s-a schimbat ireversibil. S-au destrămat şi au apărut noi state. Încercarea de a reproduce o posibilă formulă de soluţionare în formatul anilor 1989-1990 nu este serioasă. Cu atît mai mult că Moldova este implicată în procesul de integrare europeană, iar acest proiect este neinteresant pentru Transnistria. S-au schimbat vizibil situaţiile geopolitice, iată de ce trebuie să construim o altă lume, dar nu să încercăm s-o reanimăm pe cea veche", consideră Safonov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?