X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Fost ministru al Apărării: Marinuța a studiat în SUA din banii statului ca apoi să meargă la Holercani să crească pătlăgele

18 iul. 2013,, 13:43   Politică
7912 7
Foto: profit.md
Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, a făcut studii în SUA din banii statului ca ulterior să revină și să renunțe la funcția pe care o deținea în cadrul Armatei Naționale. Declarația a fost făcută de fostul ministru al Apărării, Valeriu Pleșca, în contextul în care, recent, actualul ministru a afirmat că statul a cheltuit pentru ridicarea nivelului său de profesionalism cîteva sute de mii de lei, transmite NOI.md.

Valeriu Pleșca a menționat că, în 2005, ofițerii Armatei Naționale mergeau la studii în SUA din contul Ministerului Apărării. ”Toți ofițerii care plecau la studii, în special în SUA, la întoarcere erau obligați prin contract să-și continue activitatea în cadrul Armatei Naționale pe o perioadă de minim cinci ani. În caz contrar, specialiștii plecau din armată și banii erau ca și cînd aruncați în vînt. Domnul Marinuța a fost printre primii ofițeri care au intrat în acest proces. La întoarcere, dumnealui a venit la mine în birou, spunîndu-mi că vrea să plece din armată. Dumnealui n-a respectat prevederile contractului, ci a plecat la Holercani să crească pătlăgele, cum spunea Ghimpu”, a precizat Valeriu Pleșca.

Potrivit biografiei actualului ministru al Apărării, Vitalie Marinuța, în perioada anilor 2005-2006, a avut o experiență profesională în calitate de ofiţer pentru planificare politico-militară strategică în cadrul Comandamentului Central al Statelor Unite, or. Tampa, SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?