X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Fitnessul a devenit un sport pentru oameni de diferite profesii și statut social (VIDEO)

18 iul. 2013,, 09:00   Sport
5462 0
Foto: noi.md
Fiecare fată visează la o siluetă perfectă, în plus, lumea e cuprinsă de moda stilului de viață sănătos. Datorită acestor două componente, în țara noastră a devenit incredibil de popular fitnessul. Subiectul nostru de astăzi este adresat fetelor care merg în săli nu doar pentru a se distra, dar și a obține un beneficiu pentru corpul său.

În țara noastră, fitnessul este ales de cele mai multe ori de persoane care nu au practicat niciodată sporturi profesioniste. Dar acesta, probabil, este singurul lucru care le poate uni, pentru că în cluburile de fitness pot fi întîlniți oameni de diferite profesii și statut social. Și scopurile practicării fitnessului sînt diferite pentru fiecare.

În prezent, cluburile de fitness din Chișinău sînt frecventate de un număr de aproximativ două ori mai mare de reprezentante ale sexului frumos decît de bărbați.

Jumătatea puternică a omenirii, de obicei, vine la cluburile de fitness pentru a se antrena în sălile de sport, iar sexul frumos alege fie benzile de alergare, fie sala de antrenamente în grup.

Un rol important în dezvoltarea și popularitatea fitnessului în țara noastră l-au jucat tendințele actuale de modă, în special aceasta se referă la femei. Moda le-a impus să facă sport chiar și pe acele fete din Moldova care nu au agreat niciodată educația fizică.

Una dintre particularitățile fitnessului în țara noastră este că oamenii care vin în sală nu știu cu ce se vor ocupa acolo. La nivel subconștient, ei cred că, odată cu procurarea abonamentului, problemele lor vor dispărea imediat. Dar un club modern de fitness reprezintă o serie de programe, iar fiecare dintre acestea presupune dorință și angajament. Prin urmare, industria de fitness trebuie să aleagă una dintre aceste direcții, ținînd cont de obiectivele și sănătatea clientului.

E cazul să descriem mai detaliat sistemul de exerciții Pilates, orientate spre consolidarea mușchilor abdominali, îmbunătățirea echilibrului, coordonarea și reducerea nivelului de stres.

În timpul executării exercițiilor Pilates, sînt antrenate toate grupele musculare, cu un accent pe stretching, dar, totodată, suportă o mare încărcătură coloana vertebrală. Pentru a evita acest lucru, a fost inventat complexul de exerciții Pilates miniball și fitball. Acestea sînt potrivite chiar și pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Antrenamentele Pilates miniball nu presupun torturarea corpului, însă peste un timp ele își au efectul scontat. Cu ajutorul bilelor mici, exercițiile Pilates sînt sigure și potrivite pentru un spectru larg de vîrste. Și medicii remarcă eficacitatea exercițiilor Pilates.

Însă cluburile de fitness obțin o deosebită popularitate printre fete la sfîrșitul primăverii, cînd se apropie perioada de vacanță, în timpul iernii silueta pierzîndu-și suplețea. Atunci, fetele sînt gata să facă eforturi ore întregi în săli de dragul formelor ideale și nu doresc să aștepte mult timp rezultatele.

Pentru pierderea rapidă în greutate sînt mai potrivite programele cardio, care țintesc arderea grăsimilor. De asemenea, foarte eficient pentru slăbit este complexul de exerciții Lower Body.

Fetelor energetice, care se plictisesc să repete exercițiile instructorului, le recomandăm să frecventeze cursuri de dance fitness. Mișcările ritmice nu doar le vor învăța cum să se miște bine, dar și vor contribui la arderea surplusului de calorii și pomparea mușchilor corpului.

În ciuda ușurinței aparente, nu se recomandă practicarea exercițiilor de fitness la domiciliu fără supravegherea instructorilor. În caz contrar, pot fi aduse daune propriului organism sau, în cel mai bun caz, antrenamentele vor fi ineficiente.

Vizitați cluburile de fitness, faceți sport și fiți în formă!


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?