Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

O nouă descoperire, care subminează teoria lui Darwin

15 iul. 2013,, 03:27   Ştiinţă şi IT
13159 5
Foto: paranormal-news.ru
Oamenii de știință au descoperit în Crimeea, urme de viață ale oamenilor primitivi, care nu se încadrează în teoria darwinistă a evoluției umane.

"Teoria lui Darwin se bazează pe transformarea treptată a omului primitiv – de Neanderthal într-o ființă mai dezvoltată – omul de Cro-Magnon, și apoi – în omul modern, - povestește șeful expediției, dr. în istorie Victor Ciabai. – Dar au fost găsite dovezi ale unei evoluții diferite. În timpul săpăturilor arheologice pe locul stațiunilor oamenilor preistorici, în mai multe locuri din Crimeea, s-a constatat că urmele de viață și acitvitate a oamenilor de Neanderthal – răzătoare din cremene, toporașe, rămășițe de vetre cu straturi de cărbune de os – erau situate în straturile arheologice deasupra urmelor lăsate de oamenii de Cro-Magnon. Acest lucru înseamnă că oamenii de Cro-Magnon, considerați oameni contemporani, au vizitat aceste locuri anterior Neanderthalienilor, care au trăit înaintea lor. Prin urmare, teoria lui Darwin șchiopătează, iar noi avem de a face nu cu evoluția unei specii de ființe inteligente, ci cu reprezentanți ai diferitor rase care populau în cele mai vechi timpuri Pămîntul nostru".

Asemenea descoperiri deocamdată sînt unice în lume. Iar cea mai mare parte a comunității științifice, potrivit arheologilor din Crimeea, a primit descoperirea, făcută pe peninsulă, cu entuziasm. După aceasta, teoria evoluției, replicată ani la rînd în toate manualele școlare, începe să se clatine. Mai mult decît atît, analiza ADN a omului de Neanderthal a relevat diferențe fundamentale cu structura ADN a oamenilor moderni. Dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a clarifica detaliile. De exemplu, folosind analiza cu radiocarbon poate fi determinat cu exactitate timpul aflării oamenilor de Neanderthal și de Cro-Magnon, în aceleași stațiuni preistorice din Crimeea – potrivit estimărilor preliminare ale arheologilor, urmele lor datează între 32 și 29 mii de ani în urmă.

De asemenea, trebuie reconstituite condițiile climatice din acea perioadă în Crimeea.

"Acum ne ocupăm de acest lucru, - continuă Victor Ciabai. - În afară de uneltele de muncă ale oamenilor preistorici noi adunăm și studiem vetrele vechi, colectăm fosile de plante și animale. Și acest material trebuie să fie cît mai mult posibil, pentru a restabili natura epocii. De aceasta va depinde dacă vom putea înțelege de ce oamenii de Neandertal în cele din urmă au dispărut. Există versiunea, potrivit căreia cauza ar fi schimbările climatice, pe care oamenii de Cro-Magnon, spre deosebire de Neanderthalieni au fost capabili să o suporte, grație specificului organismului lor".

Amintim, că anterior oamenii de știință au stabilit că Neanderthalienii nu se încrucișau cu Homo sapiens.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?