X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Împrumut de 60 milioane de dolari pentru îmbunătățirea serviciilor medicale în Moldova

14 iul. 2013,, 10:01   Economie
2540 0
Foto: korfis.ru
Republica Moldova va lua un împrumut în valoare de 60 de milioane de dolari americani din partea Agenției Japoneze pentru Cooperare Internaţională, pentru finanțarea unui proiect privind îmbunătățirea serviciilor medicale. Asistența va fi utilizată pentru furnizarea echipamentelor medicale la 5 spitale din Chișinău printre care Central National Științifico-practic, Institutul Oncologic, spitalul „Sfînta Treime”, dar și 11 centre de sănătate publică. Ministrul Sănătății Andrei Usatîi, a spus că echipamentele vor permite ca în Moldova să fie posibilă efectuarea transplanturilor de organe, operații de corp pentru nou-născuți, lucru care va aduce beneficiu și pentru pacienți.

În cadrul ședinței Parlamentului, deputații PCRM au declarat că modul în care se discută cu parlamentul, aceste proiecte, denotă lipsa de transparență.

„Parlamentul nu are o strategie în care Guvernul să nu spună care sînt prioritățile. Dragi colegi, să împrumutaţi cu mai multa grijă, după voi nu vine potopul dar vin tinerii”, a spus Oxana Domenti.

În același timp, deputatul liberal Gheorghe Brega a sugerat ca instituțiile responsabile de gestionarea creditului să nu redirecționeze banii la spitalele unde se spală banii, dar sa fie la spitale concrete.

Împrumutul are o perioadă de grație de 10 ani, iar rata dobînzii este de 0.1% anual comisionul de angajament 0,1%

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?