Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cum va răspunde SUA la o eventuală agresiune din partea Coreei de Nord

11 oct. 2017,, 10:02   Externe
2249 0

Preşedintele american Donald Trump s-a întîlnit cu echipa sa de securitate naţională pentru a discuta opţiuni privind un răspuns la o eventuală agresiune din partea Coreei de Nord şi privind ameninţarea nucleară nord-coreeană, a anunţat marţi Casa Albă, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Trump a primit o informare din partea secretarului american al Apărării, James Mattis, şi a generalului Joe Dunford, şeful Statului Major al Armatei SUA, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvînt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders.

"Briefingul şi discuţia au vizat o serie de opţiuni pentru a răspunde la orice formă de agresiune nord-coreeană sau, dacă este necesar, pentru a preveni ameninţarea Statelor Unite şi a aliaţilor săi de către Coreea de Nord, cu arme nucleare", se arată în comunicatul Casei Albe.

Donald Trump a sugerat tot mai mult în ultima perioadă utilizarea opţiunilor militare pentru a contracara ameninţarea programelor nucleare şi cu rachetele balistice din Coreea de Nord.

La 7 octombrie, preşedintele american a respins acordurile nucleare încheiate în trecut cu regimul de la Phenian, spunînd că "un singur lucru va funcţiona".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?